Клубове, ателиета, студия

Мария Балчева започва представяне на извънкласните клубове, ателиета и студия.

До скоро в сайта на гимназията имаше анкета за това дали ние, учениците, сме запознати с извънкласните дейности, които се провеждат в гимназията. Тъй  като повечето от отговорите бяха отрицателни , тук започваме представянето на една част от клубовете по проек “УСПЕХ”

  • Клуб  “Вокално студио за съвременна музика”.

 Господин Иван Иванов  е нов учител в гимназията. Преподава зузика и има амбицията да създаде училищен хор. Очаква повече ентусиасти, които да споделят неговата идея. Със сигурност ще очакваме концерти от младите музикални таланти, които с нетърпение очакват  първата си изява.

  • Мажоретен клуб „Хъни”      

Мажоретният  състав осъществява своята дейност под ръководството на  г-жа  Полина Гънчева. Момичетата танцуват класически мажоретни танци, латино, хип-хоп и стрийт денс.

Основна цел на клуба е изграждането на   танцова култура и умения за работа в екип. Според треньорката,  момичетата  са “запалени” от идеята за работа в група, харесват това че ще участват в изяви на гимназията и са много креативни.

Голяма част от танците са плод на идеите на самите момичета, както и тези на двамата треньори  Полина Гънчева и Стефан Дончев. За Полина танците са начин на живот, и ако за вас означават същото,  може да се включите в клуба за автентични танци, който е отворен за всички любители на традиционните танци.

  • Посетих занятие на студиото “Дигитално рисуване”, за да разговарям с  ръководителката на клуба, г-жа Атанаска Янева. Г-жа Янева не преподава в училище, но обяснява, че работата й с учениците от гимназията й доставя огромно удоволствие. Докато разговаряхме за дейностите на студиото,  учениците изработваха коледни картички и видимо се забавляваха. В клуба учениците изучават как се работи с програмите Adobe Photoshop и Adobe Illustrator,  като рисуват идеите си по зададена тема. Госпожа Янева е убедена, че този модерен начин на рисуване ще позволи на членовете на студиото   да разгърнат творческите си способности с помощта на програмите създадени за художници. Учениците от 8 до 12 клас ще представят част от произведенията си на презентацията в края на годината.
  • Клуб по футбол

Ръководител е  госпожа Елена Касърова. Тази година в клуба са предимно момчета от 11 клас. Докато тренират любимия си спорт, те се научават на техниките от футбола. Клубът има за цел  популяризира активното спортуване като начин на живот. На 23 юни, 2012 година футболните ентусиасти ще представят две занятия пред родителите, училищното настоятелство и учениците от гимназията.

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"