Ученически игри 2012/13

С госпожа Бистра Иванова, преподавател по физическо възпитание и спорт, разговаря Десислава Дончева, 10 б клас.
Забележителни успехи са постигнати от възпитаниците на „Ромен Ролан” по време на Ученическите игри през учебната 2012/2013 година, оповести с гордост г-жа Бистра Иванова. Тя не само помага за развитието на индивидуалността на всекиго, но е и неразривна част от успехите на отборите, пътувайки във всеки град от страната, напътствайки своите възпитаници.
Ето какво още научих от г-жа Иванова.
Престижно е представяне на отборите ни по волейбол и тенис на маса, където участието приключва на общинско ниво. Но това, което донесе радост на цялата гимназия, това, за което учителите по физическо възпитание и спорт говорят с гордост са именно ТРИ отбора достигнали до финали! Това е на първо място отборът по баскетбол, чиито представители вече не са сред учениците на „Ромен Ролан”, но който се раздаде на максимум през миналата година. Общинският кръг се провежда тук, в Стара Загора, зоната се разиграва в Димитровград, а финалите в Габрово. Конкуренцията от София е сериозна, а вицешампионската титла е резултат от една стабилна и достойна игра на нашите баскетболисти! Учителите очакват успехи и от тазгодишния отбор с представители отново от 11 и 12 клас сред които – Божидар Мурджев, Денислав Сяров, Атанасий Узунов и Петър Танков Пожелаваме успех!
Видимо се открои и юношеският ни отбор по бадминтон – Владимир Шишков, Стефан Римпопов, Добрин Иванов и Стоян Маринов, които завоюваха третото място в България. А този при девойките – Анет Филипова, Анна-Мария Цанева, Леда Драгиева и Петя Колева се подслони на почетното второ място на национално равнище. За съжаление индивидуалните спортове могат да участват за последно до 10 клас, според регламента на Ученическите игри. Затова тази година е последната, в която ще се радваме на изявите на гореспоменатите лица. Но пък ще ги подкрепим и ще се надяваме „като за последно” отново да ни доведат до финал, а може би и до върха?
Особено се откроява участието на Анна-Мария Цанева и на Владимир Шишков. Те имат голям принос не само към училищните отбори, но и към България като цяло. Точно поради тази причина и получават стипендия за отлични спортни изяви.

Sports: RR 2013 on PhotoPeach

Tags:

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"