Признание за г-жа Стефка Райкова

Деси и Ивета от мястото на събитието.

Днес посланикът на Франция пристигна в училище и донесе две чудесни новини – една за гимназията, и друга за г-жа Райкова.
От днес гимназията има знак за качество на обучението по и на френски език и става едно от 56 училища по света с подобни знаци. Негово Превъзходителство Ксавие Лепер дьо Кабан връчи и наградата “Офицер на академичните палми” на Стефка Райкова, възпитаник и преподавател в гимназията. Високото отличие се връчва за цялостен принос за разпространение на френския език и култура.

В специално интервю за нашето списание посланикът ни разкри, че отличието е учредено още през далечната 1802г. от Наполеон Бонапарт. А на въпроса колко често се случва то да бъде присъдено на хора с изявен принос, отговорът беше – между 80 и 100 души в България. От своя страна Стефка Райкова сподели: „Да бъдеш учител по френски едик означава да научиш учениците си да мислят критично, да ги спечелиш за каузата на фракофонските принципи.” Тя подчерта, че през годините е взела участие в различни проекти, сред които стартирането на театър за франкофони. „Направихме първата в България платформа за обучение по нови технологии на френски език”. В края на речта си тя благодари на своя съпруг за подкрепата и обичта – г-н Дечко Райков беше сред гостите в залата, за да бъде част ог този важен момент на своята съпруга.

Високото отличие.

Ето какво сподели г-жа Райкова с Деси Дончева след получаване на високото отличие.

Негово Превъзходителство за списанието на български език

Поздравленията

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"