По вълшебния път на мечтите

Мария Димитрова, випуск 2003, с едно вдъхновено послание. Благодарим ти, Мария!

Мили роменроланковци,

Отворете очи, поемете дъх и изострете вниманието си! Сега тръгвате по вълшебния път на мечтите и трябва де сте нащрек, за да не пропуснете възможност да ги сбъднете.
Сякаш беше вчера, когато вървях към училище и си представях как ще порасна, ще завърша маркетинг в чужбина, ще започна работа в международна фирма и ще оставя диря в дадена индустрия… Хоп, вече съм в час и ще връщат контролните по английски – страхотно, още една четворка за колекцията. Пффф, ще трябва да спра да визуализирам мечтите си толкова често и да се съсредоточа върху ученето! Би било лъжа, ако ви кажа, че всичко вървеше по вода, но целта беше толкова жива в съзнанието ми, че нищо не можеше да ме спъне!
Тенденцията на решилите да продължат образованието си в чужбина е да изберат страна, в която се говори езикът, който са учили. Аз исках да използвам възможността, за да науча трети език и не се поколебах да се отправя към Испания. Завърших бизнес администрация в Schiller International University, Madrid campus със специализация в маркетинг и реклама. Но не, това съвсем не е щастливият приказен край!
Следващото предизвикателство, с което се сблъсках, беше да си намеря работа без да говоря добре испански и без разрешително за работа в Испания (тогава България не беше в ЕС и имах право само на пребиваване). Записах магистратура по маркетинг и реклама, за да си усъвършенствам езика и да си повиша академичното ниво. И все пак, да напълниш един лист CV, само големи букви и едър шрифт е недостатъчно.

Coaching session with David Meca, the famous Spanish long-distance swimmer


Започнах работа на стаж в Microsoft и преживяването беше страхотно! Колегите бяха на високо професионално ниво и чрез съвместната ми работа с тях придобих много практични умения. Ако трябва да избера най-ценното, то би било способността да намирам поне две решения на всеки проблем. За жалост, нямах възможност да остана за повече от година в същия отдел на стаж, а за по-висока длъжност ми липсваше опит. Продължих кариерата си в други международни фирми и сега съм директор на отдела за продажби на онлайн рекламни пространства (online ad sales) в AutoScout24, Испания. Разработвам пакети от продукти, координирам работата на колегите от екипа, водя преговори с клиенти и доставчици, присъствам на международни срещи, в които обменям опит с колегите от Европа.
Днес с гордост мога да кажа, че живея мечтата, която рисувах в съзнанието си онзи ден на път към училище. И не, мили роменроланковци, това не е краят на историята, а само началото на утвърждаването ми като специалист в областта на онлайн рекламата. С широко отворени очи, затаен дъх и изострено внимание очаквам следващите възможности, които ще открия по вълшебния път на мечтите!
Успех!
Мария Димитрова; Випуск 2003

https://es.linkedin.com/in/mariya-dimitrova-yordanova-bba078a 

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"