С първа отборна купа

Моментът, който всички очакват с нетърпение на всяко състезание е награждаването. Тези няколко минути, когато пулсът е висок, а сърцето бие толкова силно, сякаш ще изскочи от гърдите .

В продължение на три години отборът на гимназията  по речи и дебати се бори, за да спечели наградата на училищата, която се печели чрез общия успех на индивидуалните участници. Не мога да опиша чувството,  когато обявиха името на нашето училище. Тази награда обаче не е  само за нас, хората, които участвахме, а за всички, които някога са били част от отбора и са допринесли чрез своя талант.  Тук искам да благодаря на Виолета Димитрова от випуск 2015, без която духът на отбора не е същият.

Всичко започна в далечната 2013 година, или студеният месец  декември. Съвсем случайно разбрахме за състезание за речи и любопитството ни заведе в София. Никой не предполагаше , че ще се върнем с две първи места и едно шесто. И ето ни днес продължавайки да жънем успехи, показвайки колко талантливи и креативни са учениците на Ромен Ролан. За този успех вече писахме тук.

13-14.02.2016г.

Два дена, които едва ли ще забравим. Определено бяхме тръгнали на приключение с ранен влак за Пазарджик, навививайки си аларми за 5:00 ч. сутринта.  За първи път влакът беше на време и пристигна по разписание, един от многото добри знаци, предвещаващи добрия завършек.

Фондация „ БЕСТ“ дава възможност на ученици да показват своя талант в пет категории ( реч, дебати,дуо, поезия и проза), като всичко се провежда на английски език.  За мен е огромно удоволствие да споделя, че от четирите категории, в които участвахме, спечелихме три от тях и разбира се много други награди. Общия успех нямаше да е толкова голям без индивидуалния. Като един истински отбор всички бяхме щастливи за всяка една награда. Мога да ви разказвам с часове, но бих искала да ви запозная с главните герои на моята история.

Михаела Гагалова, 9А.

Ще започна с едно много мило и талантливо момиче, което участва за първи път и тепърва се потопява в тази сфера.  Макар и да не премина напред, Михаела очарова всички със своята реч, включително и мен.  Аз знам, че това е само на началото и заедно ще виждаме нейните бъдещи успехи.

 

 

Георги Арнаудов, 10Б.

Георги също участва за първи път, но това не му попречи да покаже своя талант и да се класира на полуфинал.  Чрез своята реч той показа на всички, че трябва да излизаме от комфортното си място и да пробваме нови неща, защото може би те ще се окажат точно по наш вкус.

 

Емил Николов, 11Б.

Емил е от хората, които  постоянно  се усмихват и заразяват останалите около тях  с тази своя позитивност . Това за него беше първи финал на проза и всички се радвахме, че усилията му се възнаграждават. Доброто му представяне му донесе шесто място, но също така му заяви мястото на сериозен състезател.

Магдалена Методиева и  Даяна Стойнова, 10Б. 

Щастлива съм, че мога да кажа , че познавам Маги и Дани. Тяхното участие на дуо беше феноменално. Актьорската им игра и забавният сценарий им донесоха така желаната купа, макар и бронзова.  Най-важното, което момичета научиха, е че трябва да вярват в себе си и таланта, който притежават, защото това ще им донесе само успехи.

 

Снежина Рачева , 12И.

Човекът, с когото най-много се гордея е Снежи. Тя доказа, че дори и първият език, който изучава да не е английски,  тя е не по-малко способна да го владее перфектно и да се изразява чрез него. Снежи е нашият най-голям победител с две първи места – на проза и поезия. Толкова артистичност и талант са събрани в нея и тя го сподели с всички нас.

Мартин Цветанов и Йоан Димов,  11B.

Няма по-забавно и провокативно дуо в историята на „Бест“.  Те са от ветераните, които участват във всяко едно състезание от самото начало.  Двамата много често са в конфликт, но винаги когато излязат на подиум прехвърча искра и се случва магията на тяхната актьорска игра. Без никакво съмнение първата награда за дуо представяне отива при тях.  Леко пародийното изпълнение на „ Петдесет нюанса сиво“ на Е.Л.Джеймс на Св. Валентин  остави публиката и съдиите без дъх и болящи кореми от смях.

Какъв би бил нашият отбор без лидерите си?

Бих искала да благодаря на Мима Бакоева за организацията и за това, че тя пое отговорността за нас и ни подкрепя по време на състезанието. Човекът, който също заслужава нашата благодарност е Моли О‘Кийф ( американският ни учител). Мога да кажа, че тя е един от най-добрите учители, които се радват дори за най-малкия успех на своите ученици. Моли е изключителен човек, от когото има какво да се научи, но най-важното от всичко е че тя е добра, раздава се максимално, за да  направи хората около себе си щастливи. Без Моли отборът не е пълен.

Това беше накратко за нас. Ще оставя края отворен. Надявам се след време някой  да допише моите думи и да продължи тази хубава история за годините ни в Ромен Ролан.

Дея Аргирова, 12 Б.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"