Успехи за учещите немски език

За поредна учебна година учениците от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ с профил немски език доказаха високи нива на знания и умения на състезанията и олимпиадите по немски език.

 

 

 

 

До проведения на 23.01.2016г. национален кръг на Третото състезание по немски език, организирано от издателство КЛЕТ България по регламент бяха допуснати първите трима, постигнали най – висок брой точки ученици от всички участващи училища. Сред  явилите се общо 1700 ученици от страната на нива А1, В1, В2 и С1 Мария Секулова от 10 ж клас завоюва първо  място на ниво В2, Томислав Андреев от 10 и клас се класира на трето, а Преслава Гешева зае шесто място.

 

 

Издателство КЛЕТ България отличи финалистите и подготвилите ги учители – Силвия Чанкова  (първо място) и Дарина Велева ( трето място), със сертификат, печатни издания и валучери за закупуване на техника .

 

 

 

 

Отлична беше и изявата на десетокласниците в проведения на 12.03.2016г. втори кръг на олимпиадата по немски език на Гьоте – институт. До него достигнаха Христо Руменов и Преслава Тодорова от 10ж клас, Руслана Бекярова и Калоян Найденов от 10з, Милица Михалева от 10 и клас. Трето място сред всички 97 участници от страната на ниво В2 зае Милица Михалева, а Христо Руменов се класира на шесто. Всички останали участници от гимназията се представиха достойно с много добри резултати.

 

 

До финала на националната олимпиада по немски език, организирана от МОН и проведена в Стара Загора  националната комисия допусна 8 ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“.  Очакваме резултатите и пожелаваме успех на участниците.

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"