“Пожар в ефира” разговаря със Стефан Вълдобрев, Венелин Петков и Антон Хекимян

Бели маратонки, изтъркани джинси, старозагорската гара… и е редно да продължим с Езиковата гимназия, дала началното поле на изява на следващия ни събеседник. Заради артистичния си нрав често той се разсейва в учебните часове, докато един ден преподавателят му по английски език Таня Стаматова и после Магдалена Боцманова не откриват печелившата формула за младия талант да изучава думи по по-лесен и забавен начин. Изключително деен той и до днес продължава да твори, бъдейки един от най-известните и успешни български композитори, създаващи песни за филми, няколкократно удостоявани с престижни отличия по фестивали из цял свят. А вчера той отново бе под светлината на прожекторите, за да сподели таланта си със своите бивши съученици и преподаватели. Представяме ви Стефан Вълдобрев, интервюиран от Никол Митева.

След завършването на гимназията следващият ни интервюиран заминава директно за столицата София, а оттам чак през Океана, за да се установи в Съединените американски щати, където започва и същинската му кариера като журналист. Придобитият опит той използва впоследствие при стартирането на една от водещите телевизии днес в България, като преминава през поста на репортер, водещ на новините, а вече е и директор на “Актуални предавания и спорт”. Най-скъпите му спомени обаче го отвеждат към корените, към любимата Езикова гимназия, в която впрочем получава и една от най-горчивите си двойки, за която сподели с нас и вчера. Представяме ви едно интервю на Никол Митева с Венелин Петков.

Разликата между настоящия и гимназиалния начин на живот на следващия ни събеседник са приблизително 13 години, а приликата е ранното ставане, което го съпътства и до днес, но вместо в класната стая, всяка сутрин той влиза в телевизионното студио и вместо да бъде изпитван за последния учебен урок, той разпитва на горещия стол родните политици. Мостът между тези две времена обаче неминуемо остава любовта му към Езиковата гимназия, формирала го като личност и характер. Един от най-опитните журналисти в България ще отговаря на въпросите на един от най-младите журналисти на Радио Стара Загора. Антон Хекимян пред Самуил Станев за спомените от ученическите години в Езиковата гимназия в следващите минути.

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"