Избор на Млад омбудсман на Млада Загора, мандат 2021/2022г.

На 9 ноември 2021г., официално бе връчен мандатът Млад омбудсман на Анна-Мария Цветолинова Богданова , и нейния заместник – Мелиса Ерджан Халил, ученички от 11 кл. в ГПЧЕ „Ромен Ролан” – Стара Загора.  

Комисия в състав: г-жа Милена Желева – зам.-кмет на Община Стара Загора, г-жа Надежда Чакърова – омбудсман на Община Стара Загора, правния сътрудник на местния омбудсман, младия кмет на Стара Загора, председателя на МОС, както и последния Млад омбудсман и неговия заместник, единодушно избраха с 7 от 7 гласа новия Млад омбудсман на Млада Загора.

Изключително много оценяваме възможността, която ни е дадена и имаме множество идеи, които желаем да осъществим през едногодишния си мандат.
Подготовката ни включваше добро запознаване с регламента и правилника на Младия омбудсман и съвместно обсъждане на проекти, които желаем да осъществим. Подкрепа получихме от госпожа Мима Бакоева и госпожа Марияна Петрова, които написаха препоръките за кандидатурата ни, както и от нашите съученици, приятели и учители. Искаме да споделим с вас емоцията ни от преживяното днес:
Анна-Мария: “За мен е чест да бъда избрана за Млад омбудсман на Млада Загора. Със сигурност няма да забравя днешния ден и емоциите, които изпитахме с Мелиса. Смятам, че сме добър екип, който може да направи много за младите в Стара Загора. Осъзнаваме, че всички правомощия, които ще ни бъдат дадени, идват с голяма отговорност, затова ние справедливо и безпристрастно ще изпълняваме длъжността си. Вярвам, че със съдействието на омбудсмана на Община Стара Загора, с представителите на местната власт, съвета на омбудсманите, Младия кмет на Млада Загора, Младежкия общински съвет и на ученическите съвети в града, можем да постигнем много в името на младите граждани.”
Мелиса: “За мен днес беше един ден, изпълнен с много емоции, който със сигурност ще запомня. Радвам се, че това ми се случи точно с Анна-Мария. Вярвам, че двете заедно, с помощта на омбудсмана на Община Стара Загора, представителите на местната власт, Младия кмет на Млада Загора, Младежки общински съвет и представители от всяко едно училище, ще осъществим всички наши идеи в полза на младите хора.”


About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"