Национален кръг на състезание по чужд език – 2021г.

Горди сме да споделим с вас за успеха на осмокласник от ГПЧЕ” Ромен Ролан'” в състезание по Речеви и комуникативни умения на английски език!

Теодор Матуски е ученик в 8 а клас с класен ръководител Таня Маджарова, класиран на 6 то място от общо 23 участника на Националния кръг на състезанието по чужд език, който се проведе в началото на месец ноември. Мотото на речевото състезание тази година е ”Спокойното море никога не създава опитни моряци”. Два са етапите на състезанието- представяне на темата, предварително подготвена от всеки участник пред жури за 5 минути и свободен разговор с комисията за около 15 мин по определената тема.

Ето какво споделя Теодор за мотивите си за участие: ”Това състезание беше за мен едно предизвикателство. Осъзнах, че е възможност, която ще ми помогне да преодолея трудността при общуване с непознати за мен хора.”

Речта на Теодор е искрена и съдържателна, защото ученикът действително вярва, че трудностите в живота са част от успеха. Необходими са упоритост и постоянство за да станеш по- добър в определена дейност, в този случай- да усъвършенстваш ораторските си умения!

Какво научи Теодор след състезанието? – ”Доказах на себе си, че аз мога и трябва да вярвам във възможностите си . По- уверено и без притеснение говоря на английски език. Участието ми в това състезание ми помогна както в личен план, така и в училище”.

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"