Внимание! Любов!

Боряна Симеонова, 10 б клас, за три събития от изминалата седмица. Един репортаж за кино и добри сърца – в пряк и преносен смисъл.

Е, празникът на любовта отмина, но Гимназия с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан” успя да накара любовния дух да циркулира сред учениците и, разбира, се отново да “разбие” всички стереотипи! Нека направим една малка ретроспекция на изминалите дни.

Както винаги, бурната енергия на всички ученици беше заразяваща. Любовта помежду ни все някак трябваше да бъде изразена, именно затова кутията на Валентинките беше поставена с такава цел. Резултатът беше смайващ – над 700 валентинки бяха пуснати в рамките на 5 дена. Дори и след като прибрахме кутията, имаше още и още желаещи да излеят своите чувства към човека, когото обичат. Беше изключително удоволствие за мен да призная на своя любим, че имам чувства към него (макар и анонимно). Все пак ние, членовете на Ученическия съвет, бяхме изключително щастливи да видим толкова красиво изработени валентинки, които подпомогнаха разпространяването на купидонския дух из етажите, така че да ни накара да даряваме от себе си магията, наречена любов! Рекордьори на валентинки бяха 10 Б клас с класен ръководител Таня Маджарова.

Продължаваме и към друго събитие, което се случи на земите на „Ромен Ролан“ – романтичната филмова вечер! Организирано от отбора по….. BEST, това беше подходящото време както за влюбени двойки, така и за влюбени в себе си да се насладят на романтичен филм, който допълнително засили любовното настроение на всички. Предлагаха се различни храни и напитки и дори имаше Photo Booth, където всеки можеше да се снима със свой приятел, партньор, дори и непознат – за спомен! Събраните средства отиват за подкрепа при финансирането на младите таланти от отбора BEST, които ще представят гимназията на национално ниво през месец април в София!

Любезна подкрепа оказаха и учители от други държави, които преподават тук в Стара Загора, а именно Тажа Мортъл- изключително ентусиазирана преподавателка по английски език в България по програмата Fulbright, и Александра – сърдечна и добра преподаватека по френски език от Френския институт. Само ще вметна, че Тажа беше направила изключително вкусно brownie и banana bread – 5 минути след като си купих по едно парче , и двете се оказаха вече в стомаха ми… храносмилайки се…
Не питайте как по време на филма бях само на вода…

Иии, още едно важно нещо – отново отборът BEST по речи и дебати организира дарителска кампания за дълготрайна храна. Всеки, който имаше желание, можеше да помогне с пакет захар, брашно, сол, консерви грах, царевица, риба тон и т.н. Роменролановци отново показаха, че помагат на хора по всяко време на годината и винаги са съпричастни към каузата!Както се казва в една английска поговорка – Charity begins at home – in this case, at school.(Благотворителността започва от собствения ти дом, в случая от училище).
Продуктите ще бъдат дарени на хора в нужда, които са от села около Стара Загора, най-вече от село Памукчии.
Беше направен и така нареченият “компот от сърца”. При даряването на продукт, всеки човек можеше да залепи малко сърчице в голям буркан и така да забъркаме един голям компот от любов!


За финал ще кажа, че всички ние интерпретираме думата “любов” по различен начин. Но това, което ни свързва е, че при мисълта за самата думата, ние я асоциираме с пълно щастие!

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"