Церемония по награждаване: English Rocks 2013/2014

“На 24 юни, 2014 в зала “Америка за България”  се случи нещо вълнуващо –  отличихме по нетрадиционен  за гимназията начин, в специална двучасова церемония,  участници в различни състезания и конкурси, провеждани на английски език. Подобни разчупени и интересни формати обикновено правим по изпращанията на випуските. За първи път гимназията има годишна церемония по награждаване на ученици в извънкласни дейности на езика, изучаван от всички  – за нейното създаване принос имат ученици от 11, 10 и 9 клас, в партньорство с учители по английски език и подкрепени от ръководството. Раздадохме  медали (идеята взаимствахме от едно ново състезание,  което наши ученици обикнаха) и…да, да,  грамоти, осъзнавайки “пристрастията” на учениците към тези вечни форми на признание – това, разбира се, с намигване.

Но най-важното –  празнувахме заедно успехите на талантите на гимназията – победителите в олимпиади, състезания по писане, публична реч и актьорско майсторство,  техно-гениите,  всеотдайните сътрудници на списанието – с други думи,  показахме, че оценяваме приноса на нашите ученици с идеи, желание  и воля за съпричастност към изграждане на имиджа на гимназията като привлекателна училищна общност. Поздравления за сътворения спектакъл на всички, но специални благодарности  на  Вили, Деси, Пламен, Калина, Стефан, Пепа, Виктор и Мартин! Тази година “English Rocks  “, следващата да е ” Romain Rolland FLS, a.k.a ГеПеЧе-то,  Rocks “. Гимназията, това сме всички ние!

Предаваме  хронологията на събитието и атмосферата с илюстрации, текст и дизайн. Повече снимки може да разгледате на Фейсбук страницата ни, а в скоро време (summertime e) ще публикуваме и видеозапис на част от церемонията за тези, които не успяха да присъстват или пожелаха да я съпреживеят отново.”  Таня Маджарова, преподавател по английски език

Ето и началото на самата церемония през камерата на Ивета Тотева.


Как обявихме събитието

Award Ceremony
English Rocks
For the first time ever in the history of our school, an award ceremony will be held to acknowledge our students’ achievements in English language competitions, international projects and school exchanges. You are welcome to attend and learn more about outstanding accomplishments in a variety of events throughout the school year. Special Recognition for the success stories of our (ex) 12 graders!
Q: Where?
A: America for Bulgaria Hall, 3rd Floor
Q: When?
A: 12.30; June, 24, 2014
Bring your good cheers!

Промоционалният ни клип

Who Wins What

 

Отличените абитуриенти

Зад кадър

Талантливият и всеотдаен екип и част от многобройните участници

Виолета и Десислава с последни уточнения по сценария


Николай (винаги) спасява положението с техниката.


Стефан в очакване на церемонията в най-страхотния сайт: аzimediite.romainrolland.org

 

Пепа и Калина, чудесно дуо и в ролята на водещи

 

Мартин и Стефан нямат търпение да почне церемонията,
за да рекламират най-страхотното електронно списание: azimediite.romainrolland.org


Колко е важно да си сериозен....

Докато представя дуото си с Гордан, Биляна си мисли за най-страхотното електронно списание:
azimediite.romainrolland.org

 

Докато говори за преживяванията си в Америка,
Ростислав си спомня
за най-невероятното електронно списание: azimediite.romainrolland.org

 

Г-жа Валентина Райкова с вълнение говори за постиженията на абитуриентите

 

Виктор заслужено получава медал за най-добър дебатьор.

 

Пламен получава заслужени поздравления за цялостния си принос към церемонията.

 

Тихомира е един от авторите, писали за нашето списание.

 

Йоан заслужено получава първия си “Оскар”!

 

Бележка от създателите

“В началото беше идеята. Амбициозна по своята същност и изискваща внимание, грижа, креативност  и най-вече тежка работа. На 24 юни тази идея най-накрая стана реалност. И за да перифразираме вдъхновяващата реч на Момчил, тя не просто изгря в зала „Америка за България“ , тя експлодира…

Целта на награждаването беше да се положи основата на една традиция, която бележи постиженията през учебната година в различни сфери и приемствеността между учениците от различните випуски в гимназия „Ромен Ролан“. Големи успехи е имало, има и ще има за напред. Но често пъти те биват споменати, отпразнувани и забравени твърде бързо след това. Нашето желание беше да променим всичко това. Затова решихме да дадем пример като представим постиженията само за една единствена година по един предмет: Английски език. И крайният продукт на седмиците усилена работа, писане на сценарии и ровене из сайтове, статистики и списъци от състезанията беше една своеобразна рамка на изминала учебна година.

Всичко това, разбира се, направихме не за нас самите, а за общността на гимназията като цяло. Залата беше пълна не само с поканените отличени ученици, но и с техни съученици, преподаватели по други предмети и, за наша радост,  осмокласници –  „бъдещите отличени.“ За нас беше най-важно да разберем как всички те ще възприемат награждаването, какво впечатление е оставило то и дали са успели да почувстват ритъма на гимназията и да се заразят с ентусиазма на създателите на събитието.”  Десислава Стоева , 11 а

                                                                                               Обратна връзка

“В моята оценка събитието далеч надхвърли ролята „церемония за награждаване на….”. В него аз видях различен, атрактивен образ на високите постижения по английски език;  видях признание и оценка, модерно изразени.

С възторг се отнасям към това, което направиха колегите по английски език  и учениците, с които са работили в екип. Нямам съмнение в ползите от случилото се. Преди всичко защото постиженията имат нужда от „сцена”, на която не само да бъдат аплодирани, а и да бъде представен модел, образец, който да се следва. Не по-малко важно е това, че „церемонията” отговори на осъзната потребност от свежи идеи, от пресен въздух в училищните стаи. Приех я като алтернатива на втвърдените остарели форми за изразяване на оценка и признание, които все още са живи най-вече заради инерциите и навика. Протоколното, и заради това сякаш безлично, отношение към успеха на ученика организаторите на събитието замениха с формат, който вълнува, стимулира, мотивира. Дава ново самочувствие на „наградените”, придава значимост на инвестицията в съзидание.  Сред ползите не бих пропуснала и силните и смислени послания към публиката, в която бяха ученици, учители, ръководители.

Надявам се, че това, което видяхме, ще се превърне в традиционен за училището формат на финала на учебната година,  който  изгражда визия за най-доброто от нея. И ако се случи  (условията няма да ги коментирам тук), това ще бъде още едно основание за удовлетворение на тези, които хвърлиха камък в застояла вода. ” Ирена Личева, преподавател по български език и литература

Image Credits:  K.C. Euler and Martin Tanchev

ppt  Credits:   Toni Madjarova

Video Credits (to be):  Iveta Toteva and Martin Tanchev

About Аз и медиите

Електронно издание за хората и случките на общността "Ромен Ролан"